Sosyal Medya

Dünya

ABD'li uzman: Kendimizi kandırmayalım YPG PKK’dır

Orta Doğu uzmanı Michael Doran Amerika’nın Suriye politikasını eleştirdi ve Türkiye'nin PKK oluşumuna izin vermeyeceğini belirtti.



Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde teröristlere yönelik baÅŸlattığı Zeytin Dalı Harekatı Washington’da yakından takip ediliyor.

Amerika'nın Sesi sitesinin haberine göre, Washington’daki düşünce kuruluÅŸlarından Hudson Enstitüsü de “Türkiye, Kürtler ve Orta DoÄŸu’da Düzen Mücadelesi” adlı panelde konuyu masaya yatırdı.

"KENDÄ°MÄ°ZÄ° KANDIRMAYALIM"

Bush dönemi Savunma Bakanlığı'nda üst düzey görevler yapmış olan Orta DoÄŸu uzmanı Michael Doran paneldeki konuÅŸmasında, ‘YPG’nin PKK olmadığını söyleyerek "Kendimizi kandırmayalım.” ifadesini kullandı.

Doran, "Obama döneminde yetkililer Türk yetkililerin karşısına oturup YPG’nin PKK olmadığını söyledilerse kendimizle dalga geçtik demektir. Bu konu diÄŸer bütün konulardan farklı. EÄŸer iliÅŸkileri düzeltmek için çaba harcanmazsa hiç umut yok demektir. PKK Stalinci bir inanca sahip, bizim ÅŸemsiyemiz altında çok güçlendi ve büyüdü. Bunun bizi endiÅŸelendirmesi gerekir. Sorun, Kürtler’le birlikteliÄŸimiz deÄŸil, PKK’yla iÅŸ birliÄŸimiz. Ankara’yı her ÅŸeyden çok rahatsız eden de bu bence” dedi.

 

Doran, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bir PKK oluÅŸumuna izin vermeyeceÄŸini de söyledi.

ABD'li uzman: Kendimizi kandırmayalım YPG PKK’dır

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.